Revista Ecologic – Strânge dozele de aluminiu şi vei fi răsplătit!

Știai că?…

Dozele din aluminiu sunt cel mai reciclat ambalaj din lume, iar o doză reciclată ajunge înapoi pe raft în aproximativ 60 de zile. Reciclând o singură doză de aluminiu, salvăm energia consumată de un televizor timp de trei ore şi cea a unui bec de 100 W care poate sta aprins timp de 20 de ore.

În această vară, Can Pack Recycling, împreună cu Asociația Alucro, deținătorul licenței Every Can Counts în România, și Auchan România, au lansat campania „Și mama reciclează!“.

 

Campania își propune să ajute la conștientizarea importanței reciclării de către publicul larg și depășirea barierelor care îngreunează acest proces, prin amplasarea unor aparate speciale de colectare a dozelor din aluminiu în 20 de hipermarket-uri Auchan și alte locații cheie din întreaga țară.

Campania s-a derulat în perioada 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017. Mecanismul acesteia a avutîn vedere răsplătirea consumatorilor care fac din reciclare o rutină, prin acordarea a peste 2.300 de premii pe parcursul anului. Premiile au fost oferite instant sau prin extrageri săptămânale și lunare….

Citeşte mai mult

StiriTransilvania24.ro Un nou punct de colectare a dozelor de aluminiu, la Deva

 

Devenii au la dispoziție un nou punct de colectare a dozelor de aluminiu. Centrul a fost deschis de către Can Pack Recycling, în urma unei investiții de aproximativ 100.000 de euro. Bugetul a fost alocat dotării spațiului cu echipamentele necesare și amenajării acestuia, proces care a durat două luni.

Noul punct de lucru servește companiei pentru colectarea și pregătirea dozelor de aluminiu în procesul de reciclare și vine în completarea activității derulate de către Can Pack Recycling în celelalte trei puncte din țară. Acestea sunt amplasate în județele Ilfov, Bacău și Cluj. La noul sediu din oraș vor ajunge și dozele colectate de către publicul larg în cadrul campaniei „Și mama reciclează!”, pe care Can Pack Recycling și Asociația Alucro – deținătorul licenței Every Can Counts – au inițiat-o în această vară la nivel național, cu sprijinul Auchan România. Proiectul le oferă locuitorilor din Deva posibilitatea să contribuie la reciclarea dozelor de aluminiu prin colectarea lor în aparatul amplasat în hypermarket-ul Auchan, dar și posibilitatea de a câștiga premii dacă reciclează.

Citeşte mai mult

Iaşi4u.ro Dragoș Doru, director general Can Pack Recycling: Eforturile ieșenilor de a colecta dozele de aluminiu vor fi răsplătite prin premii

 

Începând din această vară, ieșenii au la dispoziție un aparat de colectare a dozelor de aluminiu în cadrul hipermarket-ului Auchan din incinta Pallas Mall. Amplasarea sa a avut loc în cadrul campaniei „Și mama reciclează!”, campanie care le oferă atât posibilitatea de a contribui la procesul de reciclare a acestui ambalaj, dar și șansa de a câștiga premii.
Am stat de vorbă cu domnul Dragoș Doru, directorul general al Can Pack Recycling, compania care a inițiat programul și pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu Asociația Non Profit Alucro, deținătorul licenței Every Can Counts, și Auchan.

Citeşte mai mult

“Si mama recicleaza”, un indemn pentru consumatorii romani sa contribuie la reciclarea dozelor din aluminiu

reciclare-doze-min

Can Pack Recycling și Asociația Alucro – deținătorul licenței Every Can Counts, cu sprijinul Auchan România, lansează campania „Și mama reciclează!”, un proiect menit să încurajeze reciclarea dozelor de aluminiu în rândul publicului român.

Campania presupune facilitarea accesului consumatorilor la aparate speciale de colectare a dozelor uzate de aluminiu, amplasate în douăzeci de hipermarketuri Auchan din țară și alte locații cheie. Douăzeci și trei de astfel de aparate tehnologizate au fost achiziționate în total de către Can Pack Recycling în cadrul campaniei, în urma unei investiții de 200.000 de euro.

„Protejarea mediului poate fi pentru unii consumatori o noțiune abstractă și de multe ori este lăsată în seama unor organizații, însă e important să conștientizăm cu toții că o schimbare în bine depinde de fiecare dintre noi. Întrucât obiceiurile se deprind în familie, iar mama este deseori modelul la care ne raportăm, campania „Și mama reciclează!” își dorește să fie un exemplu de bună practică atunci când vine vorba de eficientizarea resurselor pe care le avem. Ne dorim ca reciclarea dozelor de aluminiu să intre în rutina românilor.”, declară Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

„Și mama reciclează!” include și un mecanism de răsplată pentru consumatorii care vor colecta dozele de aluminiu în aparatele dedicate campaniei. Astfel, în funcție de opțiunile pe care le vor alege la fața locului, cei care vor folosi aparatele din Auchan vor putea primi vouchere de cumpărături având o valoare ce reprezintă totalul dozelor introduse (fiecare doză valorează 4 bani) sau un premiu instant. La cel puțin cinci doze colectate, participanții pot opta pentru un bilet de tombolă care îi înscrie automat în extragerea pentru un premiu săptămânal sau lunar. În plus, consumatorii vor putea dona suma echivalentă dozelor introduse în aparat Asociației Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

„După ce am lansat primul aparat automat de colectare a pet-urilor în anul 2011, ne bucurăm să aducem  în 20 de hipermarketuri Auchan aparate de reciclare a dozelor de aluminiu. Începând de astăzi, clienţii Auchan pot contribui la un mediu înconjurător mai curat prin reciclarea dozelor de aluminiu. Acest program se înscrie în cadrul acțiunilor importante pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, alături de alte acţiuni care întăresc politica de dezvoltare durabilă a Auchan România – economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul, promovarea acțiunilor de responsabilitate socială şi de mediu, vânzarea produselor vrac prin oferirea gamelor variate de produse vândute în acest sistem.”, declară Andreea Săvulescu, Manager Comunicare Externă Auchan România.

Campania „Și mama reciclează!” se derulează pe o perioadă de un an, în intervalul 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, iar regulamentul acesteia este disponibil aici.

Despre Can Pack Recycling
Can Pack Recycling face parte din grupul Can Pack, singurul producător de doze din aluminiu din România și unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Misiunea sa este aceea de a colecta și a recicla dozele introduse în consum, asigurând astfel trasabilitatea pe piața românească.

Despre Asociația Alucro
În palmaresul Asociației Alucro se înscriu proiecte care au dovedit că fac diferența în dezvoltarea comunității în care se desfășoară. Programele au avut o contribuție majoră la creșterea gradului de conștientizare și reciclare a dozelor de aluminiu și au creat o schimbare de comportament pozitiv.

Despre Auchan
Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al cincilea angajator privat din România, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2015 şi propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 oraşe în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul, promovarea acțiunilor de responsabilitate faţă de mediul înconjurător. www.auchan.ro

 • LOGO_WEB

  CAN PACK RECYCLING este o societate comerciala nou infiintata, parte din Grupul Can Pack.
  Desi actuala societate este noua, avem o indelungata traditie in ceea ce priveste reciclarea dozelor din aluminiu, prin activitatea desfasurata inca din 2005 sub sigla Amep Pack SA.

 • Date de contact

  email: facturare@cprecycling.ro
  Telefon / Fax 021.780.50.25

  Sediul Central: Bucuresti, Sos. Berceni, nr.96, Bl. B, Et.19, Ap.1903, Sector 4

 • Harta RVM

 • Contact rapid

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.