Educatie

În fiecare an sunt utilizate, în lume, aproximativ 200 de miliarde de doze din aluminiu. Dintre acestea, sunt reciclate doar două treimi…

Dozele din aluminiu au apărut, pentru prima dată, în 1935 în SUA. Deși forma și greutatea lor s-au schimbat, rămân, în continuare, cel mai reciclat ambalaj din lume.

În prezent, fiecare doză reciclată ajunge înapoi în raft după aproximativ 60 de zile. Dacă ajunge la groapa de gunoi sau în orice alt loc din natură, pentru descompunerea sa trebuie să treacă între 80 și 200 de ani.

Cel mai important avantaj al dozelor este reprezentat de faptul că aluminiul este singurul material care poate fi reciclat la nesfârșit fără a-și pierde calitățile. Nu trebuie neglijată nici economia: 2% din energia produsă la nivel mondial este consumată pentru extragerea aluminiului; prin reciclare, consumul este redus cu 95%. De asemenea, cantitatea emisă de CO2 se reduce semnificativ, de la 12 kg produse în cazul extragerii la doar 0,6 pentru fiecare kilogram de aluminiu reciclat.